Giant, Giant Pagunungan, Czech Paradise
Czech Paradise

Czech Paradise

by
Anjeun aya didieu:
<Back

Czech Paradise (Jerman Böhmisches Paradies) nyaéta nami kanggo aréa dina Pojizeří tengah nu boga konsentrasi luhur monumen alam jeung sajarah. Czech Paradise aréa asalna digambarkeun Litomerice (ayeuna disebut Taman Bohemia) Asezare populata Populasi Jerman-diomongkeun. harti ayeuna asalna di 2. 19 satengah. abad. Salaku pangarang nu salawasna dipake sémah spa anu ngadatangan spa Sedmihorky, pamakéan documented munggaran, kumaha oge, asalna tina redaktur Václav Durych of 1886.

Téritori bohong 90 km ngeunaan kalér-wétaneun Iraha ngadeukeutan bounded ku kota: Sobotka, Mnichovo Hradiště, Sychrov, Frýdštejn, Zelezny Brod, Semily, Lomnice nad Popelkou, Kareta api na Jičín. The "haté tina peuyeum Paradise" ieu tradisional dianggap Turnov. The ciri utama gunung Kozákov na Trosky ruruntuhan puri wewengkon urang. Signifikan oge kota batu, batu utamana Prachovské, batu Příhrazské, Hruboskalsko na balong, contona. Žabakor, situ Komárovský jeung balong di podtroseckých podkosteckých jeung lebak.

Czech Paradise oge nami wewengkon bentang ditangtayungan, aya saprak 1955, nu ngandung wewengkon diskrit ukur tilu leutik dina wewengkon gedé di wewengkon wisata imajinér Czech Paradise.

Maloskalsko
Maloskalsko Taman Wisata Alam mangrupakeun aréa nu dijagi nyatakeun di 1997, anu perenahna di Kabupatén wates kidul-kulon Jablonec nad Nisou Liberec wilayah, sabagean dina PLA Czech Paradise. Eta perenahna dina duanana tepi Walungan Jizera, amidst padesaan subur pinuh ku formasi batu aneh. Puseur imajinér, nurutkeun nu taman anu ngaranna, nyaeta Désa bala Skala.

Niat dibewarakeun taman alam ieu nyababkeun ti usaha sia sia berkepanjangan rék dilegakeun wewengkon ditangtayungan tina Czech Paradise di kotamadya Little Rock, Koberovy, Frýdštejn, Líšný sarta sabagean Pěnčín na Zelezny Brod.

Osu wewengkon diwangun ku walungan Jizera. Ti Beusi Turnov Brod mun deeply meanders cut di lebak walungan nu intersects nu Pojizeří sumbu kadua - ještěd-kozákov sholawat. Dina bagian ieu ngabeungkeut situs paling berharga, sababaraha bagéan nu geus hawana jaringan wewengkon ditangtayungan sarta elemen bentang penting. NPP garing Rocks, Bučiny PR keur Austria, PP Ondříkovický Sistim pseudokarst. Sababaraha ngembangkeun desa na dusun nyampurnakeun karakter has wewengkon ieu.

Top bagian tina wewengkon, nu didominasi Vranovský sisir jeung batu garing, dibentuk ku batu sandstone. Bagian tina tanggul taman alam Jizery sparsely ditutupan ku vegetasi jeung di wewengkon anu leuwih lega mun eta wold ogé kaasup walungan sarta bagian tina lamping lungkawing jeung loba longsor sarta clefts. Jizera porsi sakumaha conduit pikeun nurun spésiés gunung sarta pasir tutuwuhan altitudes handap. Dina arah nu lalawanan sapanjang walungan flora thermophilic nyebar kana gunung.

Ti ékosistem leuweung aslina has pikeun aréa ieu digambarkeun leuweung beech, pinus acidophilous jeung leuweung pinus-ek. ékosistem nonforest signifikan kaasup jukut waterlogged, urut quarries sandstone, Valley Stream na situs Vazoveckého saffron bělokvětého mun Zaborci.

Dibikeun substrat géologis pisan variatif ieu Maloskalsko.¨ sarta bagian meungkeut Železný inexhaustible rupa komunitas sarta spésiésna nu sipatna dihapus elemen relict sarta sésa tina vegetasi aslina ngurusan di situs boro diaksés (leuweung beech, pinus-ek, forks batu, jukut waterlogged, cinyusu, jsb). . Diantara spésiés tutuwuhan penting tumuwuh dieu e.g. saffron tuberose, trigeminal mimiti karang, polystichum lonchitis, selop, Helleborine beureum, Orchid helleborine bodas tur Orchid. formasi sandstone batu nyadiakeun lingkungan cocok rupa spésiés manuk penting. Aranjeunna hirup didieu Swallowtail, balita katumbiri, salamander, bangkong, kadal, slowworm sareng nu sanesna.

Klokočské batu Alam Reserve EV. henteu. 918 di Jičínská bukit, kuloneun désa di kacamatan Semily Klokočí di Kab. Aréa manages ANCLP - kantor régional Liberec. cagar alam anu situated di wewengkon ditangtayungan tina Czech Paradise, loka ngeunaan pentingna Éropa narabas Jizery ku Austria jeung Czech Paradise Geopark.

Klokočské batu ngabentuk kota batu di ujung kuesty kuadrat sandstones quartz tina Upper Turonian mun Coniacian, dipping ka kidul-kulon ti. Titik pangluhurna (458 m) perenahna dina spur Sacara stuktur wétan denudačním. Kuesty naékna struktural slight di sentral jeung barat laut bagian meulah sufozní sababaraha sinkholes, dina lamping lungkawing jengkar munara, kolom na tembok batu kalawan wangun saperti tumpukan odsedání úpatními kuat gravitasi. Lokal asalna niches batu, guha pseudo (loba di antarana oge signifikan archaeologically) jeung batu supa. Batu anu woodland utamana pinus, sakapeung ku Birch. Dina tenggara teh uing of a puri batu Rotštejn. Aya climbing objék. Ti jalur undak batu berorientasi NW-SE pintonan jauh meuntas gunung kalér Rovno furrow.

Kozákov (744 m) nyaéta pangluhurna gunung kozákovský sholawat jeung peuyeum Paradise. Hill geus ditéang saprak kali prasejarah sakumaha deposit batu permata, nu hunters prasejarah ngahasilkeun parabot basajan. Dina cavities batuan crystallized buleud agate filler, Jasper, amethyst, kristal, quartz smoky jeung batu mulia lianna. Situs lokal ieu dipaké dina Abad Pertengahan pikeun ngahias candi. Kozákov oge tempat populér pikeun paragliding.

Bagian pangbadagna wewengkon Kozákova diwangun ku Palaeozoic batu, anu aya di luhureun kalér jeung wétan outpouring katutupan ku basalt térsiér na deposit vulkanik. Sateuacan 6 mun 4 yuta taun ka tukang dipaké pikeun jadi gunung aktif Kozákov. Sisi kulon Kozákova diwangun utamana ngeunaan sandstones Mesozoic Cretaceous Cenomanian. Kasebut pegat nepi ka sababaraha ker térsiér sarta diangkat kana formulir hadir na.

Ieu mangrupakeun élévasi asimétri lega di uplift maksimum antiklinálního bazaltandezitového (melafyrového) tina lamping luhur jeung handap sedeng wétan (15-20 °) jeung porsi puncak datar dina lava ngalir Neogene olivine basalt (basalt), sanggeus ngajalankeun turun deui ka wétan kidul. Di lamping kulon luhur sarta steeper nu disorot blok tektonik of sandstone (max. 667 m) kalawan dinding wates, munara batu, niches, guha, úpatními batu gede tumpukan. Dina melaphyre jeung basalt lamping nu ditutupan ku batu jeung laut arus.

Dina lamping kidul-kulon ti éksténsif quarry dipikawanoh melaphyre Votrubec quarry. Ieu mangrupakeun p dipiboga sacara pribadi. Votrubec, sarta ngawengku hiji musium leutik batu mulia. Pikeun fee leutik bisa jadi di quarry ngagunakeun parabot injeuman pikeun ngagali malah kiwari pikeun manggihan batu mulia, nu boga éta bisa lajeng grind.

Dina Abad Pertengahan aranjeunna dibeuleum nepi Kozak Beacons. Engké, rébuan dikumpulkeun didieu kubu jalma. Taun 1901 diusulkeun Turnov pelukis Jan Prousek on luhureun wangunan boh chapel Romanesque. Cyril na Methodius, atawa leuwih ti gundukan 20-méteran luhur tina Slavia grotto dipelak ku gemstones lokal. Saatos Cékoslowakia anu dibeuleum unggal taun 28. bonfire Oktober. Saatos pupusna taun František Ladislav Rieger 1903 pamanggih honoring memori na ku ngawangun gundukan Rieger. Sataun saterusna dibuka "Koperasi pikeun gundukan konstruksi Rieger" suksés kempelan nasional. Aranjeunna engké competed babarengan dua konsep: tumulus atanapi mausoleum versus wisata pondok kalawan réstoran jeung Riegrovo peringatan. variasi Kadua nyokot Czech Wisata Club. Batu pondasi ieu diteundeun Pondok 29. August 1926. chalet ieu diwangun ti kumpulan, sumbangan jeung kontribusina ti kacamatan sakurilingna. Ceremoniously dibuka 24. June 1928. Salila Perang Dunya Kadua, pondok ieu dikawasaan ku Jérman jeung sanggeus soldadu Czechoslovak. Saatos Pébruari 1948 Pondok ieu dinasionalisasi sarta dibikeun ka Restoran parusahaan jeung canteens. Dina Méi 1964 kabin dibeuleum. 1994 tina Czech Wisata Club di obrolan Semily dina kaayaan desolátním meuli ti nagara. 1995 taun éta kabuka di munara observasi luhur kalawan jangkungna 40 méter kalawan 24 méter observasi dek. munara Lookout ogé boga fungsi minangka tihang telekomunikasi logam militer, pulisi jeung patugas pemadam kebakaran. Kusabab 2002 Kozákov mangrupa bagian ti PLA Czech Paradise. 2003 tina chalet Rieger sanggeus rekonstruksi umum sacara resmi dibuka deui. munara nawarkeun pintonan ti Czech Paradise, Pojizeří, Czech Pagunungan Tengah, Giant Pagunungan sarta Lusatian Pagunungan, Ještěd, pagunungan, Pagunungan, Broumovsko Highlands, Samoja Gunung pasir jeung kamungkinan dataran luhur.

Příhrazské Rocks Alam Reserve ieu nyatakeun di 1999, ayana kidul jeung kulon désa Příhrazy di kacamatan Mladá Boleslav. Perlindungan alesan nyaéta kompleks utama batu, komunitas leuweung alam sarta semi-alam, wewengkon berharga geomorphological.

cagar mangrupa komplek kota batu on ujung dataran sandstone. Fitur dominan nyaéta kabentukna batu ngaranna sirah Kobylí. Jero kota batu anu kapanggih doa ukiran Hynšta. Yen di 17. abad dilayanan salaku ngungsi ku baraya Czech. Wewengkon anu sésa istana 13. abad.

Příhrazské Highlands ragrag dina dataran Vyskeřskou dina pasir Jičínská. Titik pangluhurna di wewengkon éta téh 463,5 m pasir jalu. The treeless gempungan urat olivine cingcin tektonik nephelinite nyaéta kira satengah gelar condong ka arah tenggara. Ieu ditangtukeun ku ngabandingkeun jangkung beungeut blok sandstone sarta cinyusu tina tingkat cai ti yayasan maranéhanana. Bentuk pangkolotna téh struktural Příhrazské Highlands Ambat - tetep platform struktural. batu kota batu Příhrazské diitung 178 munara. Kalobaannana nangtung di lebak ujung Green Canyon di sirah tina lempengan tektonik. dahi anu fringed slides sabuk ku puteran surfaces dieunakeun. The urug panggedena anyar lumangsung dina bulan Juni 1926. konsekuensi na ancur bagian badag désa jeung ruksak Dneboh county jalan mun Olšiny.

Salaku hasil tina longsor kerného ngetik enlarging fissures di cleft, anu mempermudah formasi pseudo. Dina batu Příhrazských kami manggihan sabudeureun sawidak. Paling kawentar nyaéta celah pseudo kalawan cleft gumelar ka jerona 22,5 méter. nu kapanggih di 1960 na anu handap geus dua taun engké diturunkeun traveler Gustav Ginzel, boga imah Hnojového kasohor di Jizerka. The Green Canyon lebak Krtoli lancaran jeung milik bisa datang di sakuliah Gerbang batu, arches batu na guha. guha Krtoli, disebut oge dina Chods gudang di jero taneuh, anu guha panggedena peuyeum Paradise. 40 méter guha lila ieu munggaran digali taun 80. taun 19. abad ka-ahli ngeunaan jaman baheula Josef Ladislav forage.

Sering anu grooved škrapy na beusi inlay. Aya urang papanggih jeung batu jeung suung. Aya anu ngawangun hiji taneuh jenuh coklat (Cambisol eutrophic) kalawan Rankers (has sarta litickým) jeung sandstones arenosoly asam (s Cambisol arenická podsol arenickým). Waterlogging pseudogleys ngeusian posisi (a sizing sarta has) kalawan lem (ilaharna hiji organozemním) bagian tina cadangan ogé organozem sizing.

Dina booking desktop didominasi leuweung ku saimbang luhur komunitas leuweung alam. Pinus leuweung dina tops batuan, stunted kai ek thermophilic on loess di istana kuna, jeung lebu leuweung handap Puncak pameget, mana tumuwuh taunan (Lunaria rediviva), urutan diantara paling berharga di antarana. Hiji titik metot nyaeta pulo stépa vegetasi Ivan Stipa (Stipa Joannis) dina dataran taringgul Hrad. Ieu ngagambarkeun panungtungan sounding Thermophyticum lokasi di ieu bagian tina peuyeum Paradise. Di sagigireun anjeunna, aya anu watekna spésiés thermophilic leuwih metot. Dina Drábské světničky tumuwuh cotoneaster (Cotoneaster integerrimus). tibalik nu bisa kapanggih gorges beech spruce admixture kalawan dinding batu alam tur nangtung Vranča fir (Huperzia selago) jeung Lycopodium Annotinum (Lycopodium annotinum). Ti titik botanis of view teh jurang Krtoli kawentar.

Dina cadangan kidul ti balong gantung Man manggih hiji tangkal peringatan di Oak hangman.

Hruboskalsko mangrupakeun 22 renowned cagar alam. April 1998. Kalayan datar 219,2 ha mangrupakeun salasahiji kacamatan batu panggedena di wewengkon bentang ditangtayungan Czech paradise. Perlindungan alesan nyaéta kota batu vast kalawan well-dilestarikan pinus relict. kota batu Hruboskalské ngawengku ratusan massifs batu na munara misah, nu ngahontal jangkung nepi ka 60 m. Alatan résistansi sandstone lemah sareng épék lumangsung sajumlah batuan anu euyeub dina rupa-rupa wangun jeung bentuk (honeycombs, jandéla, Gerbang). Hruboskalsko mangrupa bagian ti Geopark Czech Paradise, nu ieu kaasup dina Network Geoparks Éropa dina Oktober 2005.

Ieu salah sahiji wewengkon climbing Czech paling aslina, anu munara kawentar kaasup bandleader, tangkorak, mercusuar na fateful. Diantara pakaitna mountaineering Czech sarta Administrasi tina dikonci Lansekap Area Czech Paradise mangrupa perjangjian anu ngawengku kaayaan keur climbing on sandstone.

kota batu Hruboskalské oge hiji wewengkon wisata penting. Diantara monumen kawentar kaasup puri kasar Rock, nu diwangun dina Massif taringgul geus 14. abad ka puri Wallenstein. Di bedrock kasebut diwangun loba tempat sightseeing kayaning Marian prospek, prospek band, di singa prospek na sejen dimana datang bisa niténan formasi batu impressive sarta pohara sering pendaki zdolávající munara sakurilingna. Hatur nuhun Hruboskalsko cinyusu beunghar ion kalsium kabentuk Sedmihorky spa.

cagar alam Hruboskalsko perenahna di wewengkon Liberec 3 kilométer ti kota Trutnov. Eta perenahna antara desa Sedmihorky, kasar Rock jeung Kacanovy. Luhurna didieu nyaeta antara 265-420 m. Kota batu paling mulia Hruboskalské kota batu di daerah bentang ditangtayungan Czech paradise.

formasi formasi batu bisa dibagi kana opat fase. Kahiji mangrupa fase preparatory, numana sandstone awakna perenahna sahandapeun tingkat taneuh. Salaku hasil tina taneuh hasilna formasi cores sandstone kuat, nu lingku nu sandstone lemes. Dina fase ieu, hiji decisive pangaruh és umur nu lumangsung salila katirisan retakan cai-bearing. Fase hareup nyaéta sudut fase awal, dicirikeun ku uplift tektonik sarta erosi. hasilna mangrupakeun bentang tatanén datar tina Tengah Bohemia kalawan gorges sandstone. Fase katilu nyaéta fase dewasa anu lumangsung sanggeus ahir uplift tektonik. Dina tahap ieu, tipena béda weathering pelindung masihan crusts anu flakes exfoliating rusak, nu turutan edges of dinding batu na bisa boga ketebalan tina nepi ka 1 m. Fase panungtungan nyaéta fase sepuh, mimilukeun karuksakan tina formasi batu. cilaka anu paling mindeng disababkeun ku longsor, ambruk blok batu na sheeting kota batu. Dina kotana batu kami bisa ditempo salaku mosaic of surfaces umur béda. Kota batu, kitu ogé batur di wewengkon, dimekarkeun 18-20 juta taun.

Hruboskalsko Highlands milik Vyskeřské Highlands, nu milik Turnovský Hills. Ieu kabeh bagian tina papan North peuyeum. Hruboskalsko Highlands nyaeta cingcin tektonik, nu bounded libuňským putus jeung putus di lebak walungan jeung walungan Jordánka Žehrovka. Chairil Anwar tina batu aslina di Pleistosin ngora, bari microforms honeycombs, ledges batu, cavities na jandéla anu dijieun dina mangsa Holocene. The massifs paling keuna mercusuar, a bandleader grup na batu Naga. Urang bisa ningali sababaraha guha, Gerbang batu na torowongan. kota batu Hruboskalské ngawengku sandstone quartz mawa sipat basa lemah litifikovanými. Kakuatan sandstone 120 boga sababaraha outcrops anu luhur nepi 60 m.

Ampir sakabéh wewengkon batu kasebut ditutupan ku leuweung (97%). pepelakan has anu leuweung pinus nu kitu, dipikagaduh ukur sumebar, paling dina tops tina munara batu atawa on bedrock. Anjeun oge bisa manggihan pinus sarta ek, tapi ku saimbang handap ek. vegetasi has sejen tina batu anu leuweung beech asam, anu nutupan ravines beueus antara batu.

Spésiés ciri lapisan undergrowth ramuan sabagian bilberry beureum (Vaccinium myrtillus), samah (Calluna vulgaris), whortleberry beureum (Rhodococcum vitis-idaea), Deschampsia flexuosa (Avenella flexuosa), bracken (Aquilegia vulgaris) jeung bulu bika (Luzola pilosa) . Dina ravines beueus sering kami manggihan fern Austria (Dryopteris carthusiana) jeung fern katuhu (Dryopteris dilatata). Has oge ayana sedge (Carex) jeung umum (Australis Phragmites) Reed, utamana di sabudeureun balong leuweung leutik. Di lebak di cinyusu, cinyusu anu umum horsetail pangbadagna (Equisetum telmateia) .One spésiés tutuwuhan ditangtayungan ieu remen kajadian trichomanes (Trichomanes speciosum). The spésiés invasif paling masalah teh pinus bodas Wétan (Pinus srobus) nu bisa ngabahayakeun ka ékosistem leuweung pinus relict. Aya anu dipelak jeung spésiés tangkal gancang-tumuwuh lianna kayaning ek beureum (Quercus rubra), larch Éropa (Larix decidua) jeung grand fir (Abies grandis).

Aya dua réptil, slow (Anguis fragilis) jeung oray (Natrix natrix) jeung dua spésiés ampibi, bangkong (Bufo Bufo) jeung bangkong (Rana temporaria). kota batu nyiptakeun kaayaan nguntungkeun pikeun manuk nyarang. Spésiés manuk 73 Sajauh, aya geus kapanggih jeung spésiés 62 téh malah nyarang. [2] Antara paling ngaleuyah kaasup Kestrel (Falco tinnunculus), nu bueuk tawny (Strix aluco), Chaffinch (Fringilla coelebs), redstart (Phoenicurus phoenicurus), jay (Garrulus glandarius) goldfinch (Carduelis carduelis) magpie (pica pica), sparrow (Passer montanus) woodpecker héjo (Picus viridis), bellflower (Carduelis chloris). Diantara manuk ditangtayungan kaasup ngelek (Hirundo rustica) ilahar Swift (Apus apus) bueuk (Bubo bubo), Gagak (Corvus corax) Jackdaw (Corvus monedula), pied (Ficedula parva).

Aya nu kapanggih 14 mamalia - Badger (meles meles) mol Éropa (Talpa europaea), marten pinus (Martes martes), marten pinus (Martes foina), nu rubah (Vulpes vulpes), mouflon (Ovis musimon), mouse konéng-necked (Apodemus flavicollis), vole bank (Clethrionomys glareolus), bagong (SUS scrofa), shrew (Sorex araneus), roe (capreolus capreolus), bajing (Sciurus vulgaris), hare (Lepus europaeus) jeung bat tapal kuda Lesser ( Rhinolophus hipposideros), anu Badak. Populasi na ngawengku 150-300 individu. The invertebrata ilahar kajadian dina wewengkon kaasup temnostní crosshead (Meta menardi) Cicindela campestris (Cicindela campestris) ammophila sabulosa (ammophila sabulosa) sireum singa normal (Myrmeleon formicarius), kumbang pinus (Spondylis buprestoides) domba dazule (Acanthocinus aedilis) . Aya kalana eta boga kukupu Scarlet macan renget (Callimofpha dominula).

Perlindungan alesan nyaéta kota batu anu pangpentingna dina Czech Paradise kalawan relict pinus. Aya ogé sababaraha spésiés tutuwuhan jeung sato nu dilindungi. Contona, tatangkalan mangrupakeun trichomanes loba pisan (Trichomanes speciosum) jeung sato Badak bat tapal kuda (Rhinolophus hipposideros). cagar alam ieu mangrupa bagian ti dikonci Lansekap Area Czech Paradise, anu mana milik Administrasi tina PLA Czech Paradise. Wewengkon perlindungan ieu enshrined dina Plan of Kamanusaan sarta Studi PR Hruboskalsko. Diantara masalah pangbadagna panyalindungan kaasup stripping vegetasi ti batuan, neken rupa bumi kaluar-jalan jeung grinding batu climbing tali.

Hruboskalsko Alam Reserve mangrupakeun aréa pisan ramé. Di sagigireun climbing oge hiking umum tur Ngabuburit. Datang téh katarik henteu mung pintonan impressive tina batu, tapi ogé sifat unik. Pikeun hikers na bikers seueur trails ditandaan. Diantara bintik wisata paling narik ngawengku, Marian prospek deukeut batu puri Kasar, dimana éta salah sahiji anu pang geulis pintonan dina Czech Paradise dina batuan naga jeung lebu. Handap benteng batu lurah jero Kasar jeung sawidak lima méter koridor taringgul lila disebut Mouse Hole. Diantara tempat wisata alam metot kaasup Arboretum Bukovina na leungeun formasi batu Iblis urang. Aya hiji situs arkéologis sarta tetep tina hiji bénténg abad pertengahan. situs budaya penting lianna contona Hruboskalsko Valdštein puri, karaton Kasar batu, arsitéktur rahayat Kopitcův tegalan jeung spa Sedmihorky. Pikeun multi-dinten nganjang ka daerah, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun migunakeun pilihan béda pikeun akomodasi di guesthouses lokal atawa dina camp nice Sedmihorky.

kota batu Hruboskalské mangrupa salah sahiji wewengkon climbing paling aslina. Aya ieu dijadikeun pisan solo kahiji di Czech 1928 Atawa munara, nu dibawa Charles Čábelka kalawan teammates na Bausys Náhlovským. Climbing on sandstone dina wayah éta ieu dianggap préparasi alus ka gunung. Salila perang di nyumput Hruboskalsko Joska speck nu nyirorot bergeser ka climbing sandstone Czech sarta jadi modél pikeun loba pendaki lianna. Sanggeus perang Hruboskalsko janten puseur Czech sandstone climbing. Museurkeun climbing di Républik Céko turun nyata sanggeus 1989 taun, anu dibuka kamungkinan pindah mancanagara, tapi kiwari rising deui. Hruboskalsko batu bagian tina hiji kuburan simbolis, nu asalna diwangun ku ide nyieun peringatan pikeun pendaki anu maot di kubu konsentrasi mangsa Perang Dunya II. Antukna manehna jadi monumen pendaki séjén anu perished di gunung.

Trosky (514 m dpl, dina peta anu dilaporkeun jangkungna 488) mangrupakeun pasir neovolcanic kalawan puri ruruntuhan Trosky disebut oge dina PLA Czech Paradise, kurang leuwih antara Turnov na Jičín, munisipalitas cadastral di kacamatan Troskovice Semily Liberec wewengkon. UING mangrupakeun hiji simbol tina peuyeum Paradise sarta salah sahiji istana paling dilongok di Républik Céko. Dina bagean luhur pasir mangrupakeun ruruntuhan tugu alam nu dilindungi. Puncak nyaéta titik pangluhurna Vyskeřské Highlands.

kela Slag ngagambarkeun relict scoria congcot. kela selektif nyokot bulk of pyroclastics na dilucuti suplai kembar lagu urut gunung seuneuan monogenic kabentuk basanites ci (tipe basalt). Dina spasi antara dua munara téh masih aya bazanitové subhorizontally disimpen awakna plat keur berorientasi jointing columnar subvertical. Ieu kaulinan meureun ngagambarkeun relict tina aliran lava spilled Baby. jalur suplai ci téh ogé dijejeran ku titilar of deposit pyroclastic. Layering teu dikembangkeun, tapi tékstur sahiji deposit, éta jelas yén slag nu disimpen dina beungeut slag dina bentuk congcot a. Darajat fragméntasi jeung frékuénsi popotongan vesicular kalayan letusan tipe Strombolian. Basanites uing geus tanggal mun 16,5 juta taun. aktivitas mimiti ngabentuk scoria congcot Baba, dipirig outpouring lava. Salajengna, anu kapindahan sahiji puseur aktivitas rada wétan, mere adi naékna Virgin congcot. Jalur suplai penetrates stream relict lava Virgin pakait sareng congcot orok na slag lava Virgin tumpang tindihna ieu. Aktivitas ieu lajeng tétéla dipindahkeun malah satuluyna di wétan, di mana baé nangtung ku saksi ka forties 20. abad bazanitová has batu nu ieu ditambang. Dua munara batu timbul panels soupouchu dibedah anu samodel salian kagiatan anthropogenic periglaciálním weathering ibun: cliffs ibun, retakan di batu columnar sangu separation. Di marlite lamping foothill éta soliflukční lebu mantel. Aya formasi sandstone batu badag nangtung dina lamping lungkawing (kota batu - Apolena alam cagar dina kidul-tenggara). pasir anu lolobana forested kalawan pinus, kaasup leuweung spruce na beech.

Prachovské Rocks aya batu formasi group sandstone rupa wangun, manjang ngeunaan 5 mun 7 km kalér-kuloneun Jičín, cagar alam, bagian tina PLA Czech Paradise jeung tujuan pelesir kasohor. Tembok diwangun di jaman Mesozoic sakumaha sedimen di tepi laut.

Aya bukti arkeologis nu urang cicing didieu saprak kali prasejarah saprak Jaman Batu. Sakabeh aréa éta hiji bénténg batu alami suku Slavia, dina sababaraha tempat supplemented gundukan. Jero nempo kreasi pakampungan munggaran.

Meureun di ahir 13. abad éta salah sahiji highlights of basalt Velis kastil jeung hiji Velišským estate meungkeut. Sababaraha dasawarsa kadieunakeun, estate meunang kana diilikan tur dijieun Vartemberk rupa padumukan, tungtung 15. abad saperti gaduhna anu dicutat jadi Trčkové of Lipa. Dina awal 17. abad ka nyeepkeun ngilikan Smiřičtí Smiřic, tapi 1625 Wallenstein ngambil alih estate jeung selapkeun ka Kadipaten Frýdlant Na. Sanggeus perang anu kaganggu estate, ngiles na padumukan di batu.

Hiji tahap anyar dimimitian dina 1637 nalika estate nu dileler Kolonel Henry Slik tina county kulawarga Šlik kalawan possessions di Kulon Bohemia, anu diwanohkeun ka bangsawan nu ku kaisar Sigismund. Rod Šliks dipiboga estate nu dugi nasionalisasi di 1948.

Taun 1866 deukeut batu nempo salah sahiji battles Perang Austro-Prusia, nu najan kirang sababaraha Prussians meunang.

Nepi ka tungtun taun 19. abad ka-batu jadi tujuan pikeun pendaki sarta wisatawan. Dina 1933 jadi alam cagar kaayaan.

Dina cara ngagawe restitution kulawarga Šliks kaala di wewengkon 1993 deui didieu na mimiti beroperasi jasa patali pariwisata. kahadiran publik diperkirakeun dina urang 300 000 sataun.

Dokuméntasi mimiti sakabeh kompléks batuan lumangsung di 1874 sataun. Jičín profesor sakola grammar Aom Zefyrin Maloch maké kompas sarta ku stepping dijieun peta lengkep. Hasil karyana kedah peta lengkep yén ieu pernah réngsé. Rute munggaran jeung formasi batu utama geus ditandaan siswa sataun 1879 backyard ogé nurutkeun rencana peta batu Prachovské na dileupaskeun.
Batu anu ngapopulérkeun lagu tina nami nu sami Ivan Mládek.
Ayeuna aya wisatawan dijieun tilu tur. Usum wisata lasts ti 1. April ka akhir bulan Oktober. Aksés ka batu dieusi. Pendaki boga kasempetan pikeun mésér lolos pikeun hiji harga potongan sarta bisa mindahkeun ogé kaluar jalur ditandaan, kumaha oge, aranjeunna kedah janten anggota CHS atanapi UIAA. Batu anu sababaraha dirobah prospek rupa ngaranna. Ditengah aréa taringgul sareng kolam renang alami lokasina Pelíšek.
Tunggul Castle - Castle Rock.

babagi
deui ka puncak