Wirahma na blues, ilahar disingget jadi R & B, mangrupakeun genre musik populér nu asalna di komunitas Amérika Afrika di 1940s. Istilah ieu asalna dipaké ku pausahaan rékaman pikeun ngajelaskeun rekaman dipasarkan utamana mun Amerika Afrika urban, dina hiji waktu lamun "urbane, goyang, musik dumasar jazz ku beurat, ngamen terus-terusan" ieu jadi beuki populer. Dina wirahma komérsial sarta musik blues has tina 1950s ngaliwatan 1970s, pita biasana diwangun ti piano, salah sahiji atawa dua gitar, bass, drum, salah sahiji atawa leuwih saxophones, sarta sakapeung vocalists latar. R & B téma liris mindeng encapsulate pangalaman nyeri Amérika Afrika-jeung quest keur kabebasan jeung kabagjaan, ogé triumphs jeung gagal dina watesan hubungan, ékonomi, aspirasi. Jiwa musik (mindeng disebut saukur salaku jiwa) mangrupakeun genre musik populér nu asalna di komunitas Afrika Amérika di Amérika Serikat dina 1950s telat sarta 1960s mimiti. Ieu ngagabungkeun elemen musik Afrika-Amérika injil, wirahma jeung blues jeung jazz. Jiwa musik janten populér pikeun menari na déngékeun di Amérika Serikat, dimana catetan labél kayaning Motown, Atlantik sarta Stax éta pangaruh mangsa Gerakan Hak Sipil. Jiwa ogé jadi populér di sabudeureun dunya, langsung influencing musik batu jeung musik Afrika.

No produk nu kapanggih cocog jeung pamilih Anjeun.