musik klasik téh seni musik dihasilkeun atanapi rooted dina tradisi budaya Barat, kaasup duanana musik liturgical (agama) jeung sekuler. Bari ngandung harti nu leuwih tepat ogé dipaké pikeun nujul ka jaman ti 1750 mun 1820 (periode Klasik), artikel ieu ngeunaan bentang lega waktos ti saméméh abad ka 6th ka dinten hadir, anu ngawengku periode Klasik sarta sagala rupa perioda lianna. Norma sentral tradisi ieu jadi dikodifikasi antara 1550 na 1900, anu dipikawanoh minangka jaman umum-prakték. musik seni Éropa téh sakitu legana dibédakeun ti loba lianna non-Éropa klasik sarta sababaraha wangun musik populér ku sistem miboga notasi staf, dina pamakéan saprak kira abad 11th. [2] [moal di rujukan dibikeun] Monks Katolik dimekarkeun bentuk mimiti modern notasi musik Éropa dina raraga ngabakukeun liturgy sapanjang Garéja di sakuliah dunya. notasi staf barat anu dipake ku komposer jeung nunjukkeun ka pamaen teh pitches (anu ngabentuk mélodi, basslines jeung grup titinada), témpo, méteran jeung rhythms for gusti musik.

No produk nu kapanggih cocog jeung pamilih Anjeun.