puri Wallenstein Ninggalkeun comment hiji

Wallenstein (Waldstein) nyaéta uing di kacamatan Semily deukeut Turnov di peuyeum Paradise. puri Ancestral tina Lords of Wallenstein ti satengah 13 kadua. abad. Ieu salah sahiji istana pangkolotna di wilayah Jawa Barat.

Castle diwangun salah sahiji cabang Markvartic ngeunaan taun 1260 mun 1280. Ieu meureun ti Jaroslav Hruštice atanapi putrana Zdenek Wallenstein lajeng janten tinggal kulawarga maranéhanana, nurutkeun nu aranjeunna sarta turunan maranéhanana dipaké dina Lords predikat of Wallenstein. Éta nu disebut Wallenstein.

Jaroslav ti Hruštice (Hruštice bénténg ieu di Turnova) munggaran dipaké nami Jaroslav Lemberka sabab anjeunna hiji anggota kulawarga LEMBERK, putra katilu ti Havel of Lemberk. Havel of Lemberk sumping ti Markvartic anu dimeunangkeun di Bohemia kalér, wewengkon badag pikeun bantuan Pfemyslids. indung Jaroslav éta Zdislava of Lemberk, canonized di 1995.

Wallenstein ari 100 taun. Contona. Kuring nyaho Zdeněk of Wallenstein, a courtier Raja Yohanes tina Luxemburg, Hynek of Wallenstein, anu di 1336 milu dina ékspédisi militér ka Lithuania Czech Raja na John von Wallenstein, anu saum 1500 groschens Margrave nalangsa, engké Raja Charles IV.

14 tungtung. agam abad meunang balapan Vartenberks yén belonged ogé mun Markvartic. Kalawan Henry of Wartenberg mutuskeun pikeun settle tagihan maranéhna pamimpin Hussite Jan Zizka of Trocnov, anu 1424 spring sumping kalawan parat nepi ka Turnovo, ngawasa anjeunna, ngabantah biara sarta ngawasa Wallenstein. Lajeng anjeunna ngawartoskeun of Mr. Valečov, sobat-Na, anu di 1427 dipenjara pikeun Pangeran Sigismund Korybutovič, calon tahta. Dina 1431 éta supporter sejen tina Hussites Castle Ramesh cerai ti Stakory (lajeng of Hradek).

Dina taun 1438-1439 benteng (jeung padumukan caket dieu Kavčiny) nyita geng of garong sahingga duanana di 1440 ngawasa tunai propinsi. Pamilik substitusi dituluykeun. Aranjeunna cicing didieu Šofové of Helfenburk saprak 1514 Smiřičtí of Smiřic. Sabudeureun 1550 puri kurban ka handap dina seuneu a.

Dina ahir 17. pertapa abad netep di ruruntuhan of Václav Holan Rovenský dimimitian di dieu sarta ngalaman jamaah béda. Juragan teh estate lokal Wallenstein (pamilik ti taun 1620-1821) jeung sanggeus éta Aehrenthalové (1821-1945) diwangun ti ruruntuhan tina jarah romantis. Dina 1713 ditanggung batu lengkah 1722 éta kahiji palataran diwangun chapel. John of Nepomuk sarta geura-giru sanggeus sababaraha arca 1817 éta lajeng St. chapel. Yahya Baptis. Taun 1836 ieu diwangun gateway pikeun sasak batu, dipasang runtuyan patung.

Réstoran di benteng ieu diséwakeun kulawarga Čihulkova ti sataun 1923 1949. Sanggeus éta ieu kaasup dina takeoff tim Sokol. Kusabab Perang Dunya II Center pikeun pendaki.

The ruruntuhan anu bisa diasupan kana suku sapanjang jalan satapak wisata héjo jeung beureum, taman mobil pangcaketna nyaeta 1 km ngeunaan jauh. Ti Turnova di wewengkon anu cadastral Mašov Turnova di kastil anu lokasina, nya tebih 3 km SSE. arah. tur dipandu anu sadia dina bulan musiman, dibayar pangakuan. Uing sorangan sarua 389 m, jangkung téh 90 méter. Di tenggara deukeut Castle Alam Reserve manjangan Hruboskalsko.

hal

  • Hrad se německy nazýval Waldenstein, V českém překladu Tedy leuweung batu.
  • Obraz světce v kapličce je možná jedinou existující podobiznou Karla Hynka Máchy. Panulis dina lukisan ti 1836 Francis Masek (Maschek, 1790-1862).
  • Na Valdštejně složil skladatel Josef Bohuslav Foerster oratorium SV. Václav a symphony kalima.
babagi
Mangga antosan ...

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *