puri Frýdštejn Ninggalkeun comment hiji

A mangga buka rusuh ka puri Frýdštejn .... Fitur dominan tina benteng mangrupakeun munara karaton badag diwangun kana sandstone gawir pangluhurna nu overlooks sakabéh lebak. munara téh tinggi 15 méter, averaging a 9 méteran jeung 2 masonry boga méteran kakuatan.

Pojizeří éta ti 13. milik kulawarga abad Markvartic. 1363 sataun anu disebutkeun salaku pamilik wewengkon sabudeureun Hodkovic Lords of Dražice sataun 1376 Yohanes II. ti Bibrštejn, Bibrštejn gender dumasar dina Frydlant kituna éta meureun di asal puri.

Nu disebatkeun mimiti Frydstejn ti 1385 sataun, rékaman ti sataun nu nyebutkeun Bohunka disk ti Frýdštejn. 1400 sabudeureun benteng ieu milik kulawarga tina Kamenec Střížovice na Čakovice.

Dina awal 15. abad ka Manor janten nu boga Bohus Dina 1432 benteng ieu dikepung ku Hussites dipingpin ku Otto of phthalate jeung Jan Capek of Sany. Katolik Bohus ngajalin mimitina menyimpulkan kasapukan Hussites, sarta engké dirobah dina 1448 mantuan George of Poděbrady nalukkeun Iraha. Saatos pupusna Bohušov 1460 junun estate of Jan Zajic of Hazmburk.

Lajeng aya sababaraha boga. Taun 1489 dipiboga puri Jiri Berka, tina 1498 Zub William ngeunaan Landštejn, teras John Dubecký of Dubeč sanggeus sataun 1508 Jan Chvalovský of Ledec.

Dina 1540 anjeunna meuli kastil jeung Manor Frýdštejn Jan of Wartenberg, anu ngagabung Frydstejn éksténsif vartenberskému estate. Adam Vartemberk milu dina gerakan lalawanan tina Czech perkebunan ngalawan raja Ferdinand I., sarta ku kituna leungit sababaraha 1547 perkebunan maranéhanana, kaasup Frýdštejn na Cesky Dub. Duanana estate nu meuli ku Raja Yohanes tina Operstorf. Jajang, kumaha oge, milih jadi tinggal na Frýdštejn Czech Dub na laun dijual off estate nu ceased pentingna frýdštejnského estate ogé hansip puri Frýdštejn.

Oppersdorf di 1591 puri uninhabitable kalawan perkebunan dijual ka Zikmund Smiřický of Smiřic. The Lords of Smiřic 1623 kaala dina estate of Albrecht von Wallenstein. Sapupusna Wallenstein urang éta sipat tina Kolonel kaisar Nyumput Jan Ludvik Isolan. Salah sahiji putri Isolaniho bequeathed estate ka Garéja Katolik, dina anu diilikan estate tetep dugi 1838 lamun eta sumping kana ngilikan Rohan.

benteng anu kabuka ti 1892 lamun eta ti lajeng Pamilik - kulawarga Rohan - meuli Turnov klub adornment. Dinten benteng anu dipiboga ku munisipalitas Frýdštejn.

Benteng Carolina nulis buku The Lampu krejčíkovic Agnes. Frydstejn dilayanan salaku lokasi pikeun syuting The misterius Castle di Carpathians atanapi The Putri sarta Flying Cobbler.

benteng anu lokasina kirang ti kilométer wétan ti puseur kampung ti beus eureun Frýdštejn, kuadrat désa. Wisata ngalaman pendekatan sabagean tina sisi sabalikna tina Little Rock. benteng anu ti stasiun kareta api Little Rock on garis euweuh 030 Liberec -. Pardubice distanced 3 kilométer sapanjang jalan satapak beureum, nu jadi marga ngaliwatan bagian Vranovský Pantheon puncak sholawat. Parkir keur motorists ieu situated handap benteng di jalan ti Little Rock mun Frýdštejn.

babagi
Mangga antosan ...

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *