Giant 2018

0

download gratis (Nyumbang kana proyék abdi séjén) Dina resolusi luhur.

Nuturkeun kuring dina YouTube ngalanggan.

download

Lega sakabéhna gunung kaasup Giant éta geus hadir dina jaman baheula digambarkeun salaku Sudetenland, anu ieu meureun nu ngaranna asalna Celtic (paling ilaharna ditarjamahkeun salaku bagong gunung) atawa asal Balkan (ditarjamahkeun salaku Embe Gunung). Ptolemy (ngeunaan 85-165) dipaké pikeun dinten ieu Sudetenland ngaran Sudetayle (nu bijih Pagunungan) jeung Askiburgion (utamana Pagunungan, deukeut kota Askiburgium vandalisme, sugan jeung Lusatian Pagunungan, kaasup Pagunungan Giant). Dio Cassius di 3. abad dipaké ngaran pikeun wewengkon pagunungan Askiburgion vandal. Sanggeus peta Ptolemaic sumping ka Ceko Bohuslav Balbin na Pavel batu ti luhur ngagunakeun hiji ngaran extension Sudetenland ka sakabéh band (17. Century).

Giant diri di hikayat Rusia di 1095 disebut Czech Leuweung Přibík Pulkava di 1380 disebut sireum Pagunungan.

Ngaran Giant Pagunungan mimitina disebut duanana tinggi Kolo dinten ieu sarta alat keur ngagolakkeun atanapi Kokrháč. Nyirian Giant Pagunungan (tunggal feminin ", nu" Giant Pagunungan) kana sholawat mucunghul di 1492 dina catetan tina division Štěpanice estate on Wallenstein na Jilemnický bagéan di 1499 lajeng dina akta Vladislav II., The peta salamet pangkolotna ngaran nu digawé Nicholas Klaudyán di 1518. Wenceslaus Hajek dina catetan sajarah nya ku 1541 dipaké nami Czech na Silesian Giant Pagunungan.

Bukti mimiti nu penyuluhan ngaran ka sakabeh gunung nyaeta ti 1517 lamun judulna téh Krkonošské gunung, Giant Pagunungan Prasasti inohong pelengkap Iblis. Ngaran pondok Giant munggaran documented dina sataun 1601. Ngaranna geus paling sering dianggap turunan tina heubeul Slavia base "beuheung" atawa "cracker", hartina dwarf pinus atawa gunung pines, Josef Jungmann ieu dikaitkeun jeung nami Jermanik atanapi Celtic suku Corconti atanapi Korkontoi, disebutkeun ku Ptolemy, kalawan asumsi yén éta disebutkeun gunung Asciburgius éta idéntik kiwari di Giant Pagunungan (Korkontoi teu kudu hirup mana deukeut sumber ti Vistula, atawa rada Beskydy). Sababaraha panalungtikan naksir asal nami dadasar proto, hartina "lamping taringgul, médan taringgul" na nyarankeun tumbu kalawan nami gunung Ukraina Gorgany di Carpathians Wétan.

Jerman sarimbag (Czech na sisi Silesian sahiji gunung éta dugi 1945 dicicingan Lolobana Germans) kalawan harti Giant Pagunungan (Riesengebirge, Giant Pagunungan dina basa Inggris) asalna ti ngaran Risenberg nu Agricola (Georgius?) Dina 1546 ditandaan dina waktu usum panas. Jamak Riesengebirge keur sakabeh gunung munggaran kacatet taun taun 1571.

Komposisi dasar bentuk géologis předprvohorní schists kristalin na batu métamorf Paleozoic (svor). Di bagéan wétan gunung jarang kapanggih batu. Kuna kristalin sababaraha tempat penetrates na Krkonoše-Jizera pluton (granit). Dina glaciers kuarternér Aya lumangsung, nu dimodelkeun bentang lokal. Aya lumangsung dua jenis glaciers. Munggaran nu glaciers lebak jeung Jenis kadua nya tipe Skandinavia. dataran éksténsif (Iblis urang pasir jrrd) owes ayana -na pikeun glacier nu. Pikeun gagasan hadé, urang bisa nempo glaciers di Skandinavia, nu urang ngagambarkeun kumaha Giant Pagunungan Ieu bisa jadi kasampak kawas. Conto best of aktivitas glasial salaku Valley Elbe na Giant milik, nu dimodelkeun lebak glacier (Trog). relicts glasial séjén tina cirques glasial (dina Giant Pagunungan cirques geus dipikawanoh Labél "liang"). Eta sia mentioning liang alat keur ngagolakkeun jeung liang Salju di Polandia. Kary nyaéta salah sahiji anu pang berharga, naon urang bisa Giant Pagunungan tingali, sabab di antarana aya nu Giant tatangkalan rarest. Kagiatan cryogenic Giant Pagunungan perlu nyebut, contona, hiji laut batu badag (lamping High roda) atanapi cliffs ibun.

Krkonošský crest nyaeta panjang tur dimimitian ku 35 km a ovest di New Dunya sela (888 m) jeung ends di wétan dina sela Kralovecky (516 m). Bagian luhur anu datar jeung gunung turun sharply di kalér Polandia. Di sisi sabalikna, kulon, lamping dibagi kana lebak jero nu tumiba considerably milder. Pagunungan dibagi dina tangle of Giant gunung, gunung ridges Giant jeung dataran luhur Vrchlabská.

Giant ngabentuk hiji ngabagi alam antara Kalér jeung Baltik Béas. The Giant Pagunungan sumber tina walungan Elbe, Elbe Leutik, Úpa, Jizerka na Mumlava, tapi ogé Kamienica na Łomniczka. Dina sisi Polandia aya situ asalna glasial Wielki na Maly Staw. Dina sisi Czech sahiji gunung anu asalna glasial ukur Moss situ.

Di wewengkon éta Pagunungan Giant aya spésiés relict na endemik di tutuwuhan jeung sasatoan. The Giant Pagunungan Éta téh kapanggih paling wewengkon bohong luhureun leuweung di Républik Céko. Dina jangkungna 1200-1300 m dieu leuweung zone tungtung. Luhureun scrub band, Nardus batang, batu jeung laut lebu. Ieu kami téh habitat langka pisan disebut Arktik-alpine tundra. Dina sababaraha tempat kami manggihan malah nipah. Leuweung spruce aslina ieu sabagean devastated ku efek tina polusi udara. Di altitudes handap tumuwuh monocultures of beech na spruce. Malacofauna Giant Pagunungan ngawengku spésiés 90 of molluscs.

Di wewengkon éta Pagunungan Giant ieu situated Giant Pagunungan Taman Nasional (KRNAP) wewengkon 36 400 ha, anu nyatakeun taun 1963, sarta Karkonoski Park Narodowy (KPN), diadegkeun dina 1959. Zona pelindung tina taman nasional téh di sisi Czech wewengkon 18 400 ha. Pagunungan oge saprak 1992 bilateral Biosfir Reserve diproklamasikeun ku atikan PBB, Pramudya jeung Cultural Organization (wewengkon bagian Czech tina 54 800 ha). KRNAP dibagi kana I, II. jeung III. zona pelindung wherein Parabot I mangrupakeun paling berharga jeung ragrag dina modeu panyalindungan strictest. Ieu hartosna, misalna. The ukuran I jeung II. zone dilarang gerakan luar dicirian hiking na ski trails. Di wewengkon éta Pagunungan Giant ogé ngaranna Area Burung edan jeung penting Manuk Area, anu nyertakeun sakabéh cagar biosfir visinil. Taman Nasional kaasup zona panyalindungan.

Pagunungan anu titik cuaca harshest of view gunung Czech. Bagian luhur jeung bohong luhur iklim 1400 m bisa dibandingkeun Greenland basisir. hawa nu variasina utamana gumantung kana luhurna teh. Contona, dina suhu rata di Trutnov nyaeta 6,8 darajat Celsius, bari dina Sněžka, nu ngarupakeun tempat coldest tina Pagunungan Giant, rata taunan derajat hawa 0,2 Celsius. Ieu oge tempat coldest Céko. curah hujan di Giant Pagunungan gumantung kana luhurna jeung lamping orientasi. Kanyataan dipikawanoh éta stasiun di barat Giant Pagunungan salila sataun kudu beuki curah hujan ti stasiun wétan Giant PagununganKusabab di Républik Céko didominasi ku aliran hawa Kulon. Paling présipitasi ragrag di bulan usum panas salila ribut jeung curah hujan anu kirang ti dina Maret, tapi alatan jumlah badag salju éta kirang noticeable. Sanajan Giant gunung pangluhurna di Républik Céko jeung neangan nu paling présipitasi teu digolongkeun, sabab Giant bohong dina hujan kalangkang tina Jizera Pagunungan. Dina ridges ngahontal averages curah hujan di sabudeureun 1300 mm / taun, bari di lebak eta tiasa nepi ka 1500 mm / taun. bagian séjén présipitasi nu mangrupa salju, tangtu, hiji bagian integral ti Giant. Rata tanggal lumangsungna éta snowfall munggaran di Giant Pagunungan teu bisa nyarita lantaran tina ridges tiasa salju ampir kabéh sataun. Ieu bohong dina ridges salju rata-rata ti pertengahan November dugi Méi. Akumulasi greatest salju lumangsung dina lamping Leeward (Peta Républik dimana jero salju ngahontal nepi ka 15 méter). Sering di angin Giant téh kuat (speed angin maksimum diukur dina Sněžce 216 km / h).

babagi
Mangga antosan ...

nulis comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan *