Luncat ka eusi utama

Kontribusi

Zámek Valdštejn fotografie

Valdštejn (Waldstein) je zřícenina v okrese Semily blízko Turnova, v oblasti Českého ráje. Rodový hrad pánů z Valdštejna pochází z druhé poloviny 13. století. Je jedním z nejstarších hradů v tomto kraji.Nyní je Valdštejn v držení města Turnova.
Castle diwangun salah sahiji cabang Markvartic ngeunaan taun 1260 mun 1280. Ieu meureun ti Jaroslav Hruštice atanapi putrana Zdenek Wallenstein lajeng janten tinggal kulawarga maranéhanana, nurutkeun nu aranjeunna sarta turunan maranéhanana dipaké dina Lords predikat of Wallenstein. Éta nu disebut Wallenstein.
Jaroslav ti Hruštice (Hruštice bénténg ieu di Turnova) munggaran dipaké nami Jaroslav Lemberka sabab anjeunna hiji anggota kulawarga LEMBERK, putra katilu ti Havel of Lemberk. Havel of Lemberk sumping ti Markvartic anu dimeunangkeun di Bohemia kalér, wewengkon badag pikeun bantuan Pfemyslids. indung Jaroslav éta Zdislava of Lemberk, canonized di 1995.














Tulisan panganyarna

Papírenský lepenkový stroj

Papírenský stroj firmy EMBA spol. s ro, Paseky nad Jizerou (na obrázku výše)
Mokrá část Nu gantung serat ngalir ka kawat sajajalan longitudinal, dina nu aya dewatering tina pulp supaya serat nu disimpen dina beungeut layar tur ngalir cai ka sump teh. Saterusna, cai ti underneath tabung nu disedot buleud vacuum.
Lisová část Kertas lambaran ieu discan ti tabung maké ngarasa di bagian pencét (multiple tekenan roll sakaligus a), nu komprési ngaluarkeun leuwih cai ti lambaran kertas.
Sušicí část Protože již není možné mechanicky odstranit zbývající vodu v papírovém listu, musí se papírový list sušit na válcích, které jsou vytápěny párou. Ve středu sušicí části může být umístěno natírací zařízení pro povrchové úpravy papíru (povrchové klížení nebo natíraní). Na konci papírenského stroje může být kalandr. Je to zvláštní lis, kde se papír povrchově uhlazuje. Pak následuje navíječ, na něj se papírový list navíjí do rolí nebo stůl, na kterém se papír řeže na formáty.
Ngabentuk kana cadar Směs celulózy …

Covid-19

COVID-19 (panyakit coronavirus 2019) mangrupikeun panyakit tepa anu disababkeun ku SARS-CoV-2 coronavirus anyar (baheulana disebut 2019-nCoV), anu mimiti nyebar dina bulan Désémber 2019 ti kota Wuhan Tiongkok. COVID-19 dinyatakeun resmi ku Organisasi Kaséhatan Dunia dina 11 Pebruari 2020. Sapertos 25 Maret 2020, aya 614 136 kasus dikonfirmasi di sakuliah dunya, dimana 28 251 maotna sareng 133 624 pulih. COVID - 19 parantos sumebar ka 202 nagara sareng wilayah. Tanggal 1 Maret 2020, tilu kasus munggaran COVID-16.00 di Républik Céko dilaporkeun sakitar 19 pm CET. Tanggal 29 Maret 2020, 2 kasus COVID-669 parantos dikonfirmasi di Républik Céko. Tanggal 19 Maret, 29 pasien pulih di Républik Céko, sareng 11 urang maot di Républik Céko.
Mangsa inféksi sareng inkubasi
COVID-19 mangrupikeun panyakit anu pohara nular. Virus tiasa ngirimkeun ti hiji jalma ka jalma, nyebarkeun ku ogé tetes nalika bersin, batuk, atanapi kontak awak. Organisasi Kaséhatan Dunia diperkirakeun yén ...

Naha kuring ngagaduhan atanapi henteu gaduh coronavirus?

Angket online anu nembé dikembangkeun kamungkinan kamungkinan kainféksi ku coronavirus Cov-19 dirancang pikeun ngiringan serangan profésional kaséhatan. Perusahaan téknologi Céko sareng asing aya kerjasama sareng Menteri Perindustrian sareng Perdagangan sareng garis telepon khusus 1212 milu kana pamekaran.
Ieu diumumkeun dina siaran pers ku Kementerian Perusahaan Perdagangan sareng Perdagangan sareng Mutumut, salah sahiji perusahaan saatos tés. Angkatan sayogi sayogi dina Internét koronavirustest.online.
Gejala inféksi umum nyaéta gejala pernapasan, muriang, batuk, sesak napas sareng kasusah engapan. Dina kasus anu langkung parah, inféksi tiasa nyababkeun pneumonia, sindrom pernapasan akut parna, gagal ginjal atanapi pati.
Situs ieu éta ngagunakeun inpormasi tina sumber gratis di Internét, sapertos situs sareng jaringan sosial lembaga kaséhatan nagara, ogé média anu dipercaya. Asalna diropéa unggal sapuluh menit, tapi ayeuna unggal menit. Salian…

Citakan HTML Coronavirus Free Download

Template HTML premium Coronavirus mangrupikeun template anu unik pikeun kagunaan super ku anu ngamungkinkeun para pengguna novice pikeun nyiptakeun situs web asli anu unik pikeun nyebarkeun instan.
Téma wéb sareng halaman template ditingalikeun sampurna dina unggal alat, kalebet desktop, laptop, tablet, sareng sadaya jinis smartphone. Éta kabéh ramah pikeun milarian sareng jasa indéks anu bakal masihan anjeun posisi luhur dina hasil pamilarian.
Gagasan asli dina nyiptakeun desain asli nyaéta pikeun ngungkabkeun keunikan anu tangtu, kaéndahan tina unggal aplikasi, anu pikaresepeun sareng novél ka nasabah. Faktor anu penting nyaéta naon spésifikasi sareng ideu palanggan aya di mimiti, sareng sabaraha rohangan anu tinggaleun pikeun mendesain aplikasi anu asli atanapi desain wéb.

Maksud kuring pikeun nyiptakeun software asli supados kuring henteu kedah isin ku damel di payun para nasabah sareng yén palanggan henteu kedah ngalangkungan langkung seueur sumber daya sareng waktos tibatan leres pisan. Ro…

Prachovské skály

Prachovské skály mangrupikeun lahan batu pasir, cadangan alam sareng bagian tina Daérah Lansekap Terjagaan Bohemian, anu lokasina kirang langkung 5 dugi 7 km kalér-kuloneun Jičín antara Prachov, Pařezská Lhota, Dolní Lochov sareng Blaty di Hradec Králové Region. Massif batu asalna tina éra Mesozoic salaku deet Cretaceous deet. Wilayah anu dilindungi mangrupikeun ngurus AOPK ČR - kantor régional di Liberec.

Geomorphologically Prachovské batuan anu bagian tina sakabeh Jičínská huma, huma podcelku Turnovská, Kab Vyskeřská Highlands na podokrsku Prachovská pasir, nu mangrupakeun bagéan geomorphological misah.
Aya bukti arkeologis nu urang cicing didieu saprak kali prasejarah saprak Jaman Batu. Sakabeh aréa éta hiji bénténg batu alami suku Slavia, dina sababaraha tempat supplemented gundukan. Jero nempo kreasi pakampungan munggaran.
Panginten dina ahir abad ka-13 Veliš Castle diwangun dina salah sahiji puncak basalt anu padeukeut jeung harta Veliš. Sababaraha puluh taun ka hareup…

Vodní nádrž Souš

bendungan Sous mangrupakeun bendungan rockfill dina walungan Cerna Desna. Ragrag di handapeun administrasi Walungan Board Elbe, perusahaan kaayaan, dumasar dina Hradec Kralove. Operasi tina tutuwuhan karya cai ensures Jablonec nad Nisou.
Tujuan karya cai téh akumulasi cai pikeun mastikeun kumpulan cai atah pikeun sistem suplai cai régional dina jumlah rata 320 l / s, mitigasi tina banjir, wewengkon panyalindungan parsial bohong handapeun bak ngalawan cai luhur, mastikeun langgeng ngocor residual di aliran walungan handap embung, pamakéan energi jeung Tujuan peternakan lauk.

Usaha munggaran pikeun ngawangun wadahna dina baskom Јizera dugi ka banjir di 1897. Bendungan Souš dina Černá Desná dina walungan kilométer 7,250 diwangun antara 1911 sareng 1915. Proyék ieu dirarancang ku dosenna universitas Ing. Otto Intze. Dina Séptémber 1916, bendungan nabrak di Bílá Desná, dimana gelombang terobosan nyababkeun karuksakan anu ageung sareng ogé nyarios kahirupan manusa. Musibah ieu ngagaduhan pangaruh kana panggunaan salajengna sareng fungsi bendungan Souš sareng…